Har du noget, du vil bruge som lokkemad for potentielle kunder? Offentlighed kan være en fantastisk måde at sprede bevidstheden om netto tilbudsavis tilgængeligheden af din giveaway-vare. Skriv en pressemeddelelse, hvor du annoncerer det og fremhæver dets anvendelighed for dit målmarked, og ofte samarbejder medierne om at få budskabet ud. Det fungerer også at sende en prøve af din gratis rapport, lyd, video, regneark eller hvad som helst til medier med et forsideark, der beskriver, hvor og hvordan folk kan anmode om det.

Tingene bliver dog vanskelige, når superbrugsen tilbudsavis du håber at begrænse din lokkemad til en bestemt population. Det ville være temmelig dumt at udsende en pressemeddelelse på nyhedskanalerne, der siger: “Enhver, der ejer et sommerhus, kan gå til zzz.com for at downloade en gratis energieffektivitetsrapport.” Ved at offentliggøre et sådant tilbud ville det blive kendt ikke kun for feriehusejere, men også almindelige boligejere og dem, der lejer. Enhver, der læser pressemeddelelsen eller den resulterende dækning, kan anmode om din freebie.

Det ser måske ud til, at du kunne undgå at åbne dit reklametilbud til offentligheden ved at maile, e-maile eller faxe din udgivelse om det til dine foretrukne medier, såsom til Vacation Home Magazine, i stedet for at distribuere det på nyhedskanalerne. Men når først dit tilbud bliver offentliggjort hvor som helst, mister du kontrollen over det.

I begyndelsen af 1990’erne havde jeg et giveaway-tilbud offentliggjort i nyhedsbrevet Bottom Line/Personal. Folk kunne få et gratis eksemplar af mit hæfte “6 trin til fri omtale” ved at sende en selvadresseret frimærket konvolut til en bestemt adresse. Det gratis hæftetilbud var en klog investering fra min side, fordi Bottom Line/Personals abonnenter alle betalte $39,95 årligt for udgivelsen og dermed havde gode udsigter til opfølgende reklametjenester.

Hvad der dog senere skete, var, at flere downmarket-publikationer tog tilbuddet op og kørte det igen uden at spørge mig. Jeg var ekstremt irriteret over at høre, at en bog med en titel som “Bedste gratis ting” tilsyneladende havde genoptrykt tilbuddet. Enhver, der ville købe sådan en bog, ville sandsynligvis ikke hyre mig til at lave en reklamekampagne. Faktisk fortsatte jeg med at modtage selvadresserede frimærkede konvolutter i 10 år efter, at Bundlinjen/Personlig meddelelse løb, hovedsageligt fra forskellige eftermarkedsmeddelelser.

Nogle gange kan du forhindre sådanne problemer ved at gøre indholdet af din lokkemad kun relevant for din målgruppe. Hvis du for eksempel tilbød en gratis rapport kaldet “Vedligeholdelse af din Kubota-traktor, så den forbliver i drift i mere end 10 år”, ville få mennesker, der ikke ejer Kubota-traktorer, gider at anmode om det.

I sidste ende kan selve det aspekt af omtale, der gør det tiltalende, underminere dets anvendelighed, når du forsøger at opnå noget meget specifikt. Offentlighed er en overkommelig metode til at få ordet, fordi nyhedsmedierne har et konstant behov for historier. Men medierne er ansvarlige for processen, efter du har afleveret ingredienser til deres arbejde. Det er op til dem at hjælpe dig, ignorere dig eller gå imod dine ønsker.

For den enkelte eller organisation, der håber kun at målrette mod velhavende kunder, foreslår jeg, at du bruger direct mail i stedet for reklame for at levere dit tilbud. Direct mail forbliver under radaren. Det er kontrollerbart. Send kun dit tilbud til husstande med høj nettoformue, og chancerne er fortsat gode for, at kun husstande med høj nettoformue vil se det og drage fordel af det.