Jeg får massevis av e-poster som spør meg om avisannonsering. Først og fremst spør de fleste meg om veksten og populariteten til netto tilbudsavis Internett og andre former for «nye» medier har gjort avisene foreldet som et effektivt annonsemedium. Til det sier jeg, ingen måte! Aviser lever i beste velgående, og like sterke som alltid! Hvis de ikke var det, ville ikke annonsører (i alle former og størrelser) fortsatt å kaste milliarder av dollar på dem! Aviser – lokale og nasjonale – vil alltid være der. De skal ingen steder, uansett hvor stort Internett blir eller hvor mange former for «nye medier» som introduseres. De har tålt tidens tann – gjennom superbrugsen tilbudsavis radio, TV og Internett – og de vil alltid være et flott sted å annonsere, forutsatt at målmarkedet er innenfor avisens demografiske. Deretter spør folk meg alltid om råd om avisannonsering. De vil vite de beste avisene å annonsere i, de beste tidene å annonsere på, den beste størrelsen på annonser å bruke, hvilke farger som fungerer best, hva de skal si, hvordan de skal si det osv. For disse menneskene har jeg satt sammen dette liste over mine 14 beste avisannonsering “hemmeligheter”. Selvfølgelig er dette egentlig ikke “hemmeligheter” – dette rådet har eksistert i årevis. I motsetning til Internett og andre former for “nye medier” som ser ut til å endre seg hver dag (skaper et konstant behov for større og bedre markedsføringsstrategier), har ikke avisannonsering endret seg mye de siste 25 årene, noe som betyr tipsene og teknikkene som følger har vist seg å fungere om og om igjen. Tidtestet og utprøvd – den beste typen råd!
Tips #1: Konsistens er nøkkelen i avisannonsering. Enten du er interessert i annonsering i lokalsamfunn, lokal eller nasjonal avis, tenk alltid på å bruke den konsekvent ikke mindre enn én gang i uken.

Tips 2: Enkelte dager fungerer bedre enn andre for visse typer reklame. Vanligvis er den beste dagen å kjøre en avisannonse på søndag. Det er da de fleste bruker mest tid på å lese avisen. La oss ta en titt på de andre dagene:

Mandag er bra hvis publikum først og fremst er menn. Alle helgesporter oppsummeres vanligvis på mandag.
Tirsdag og søndag er gode dager for rubrikkannonser, spesielt finansielle eller forretningsrelaterte rubrikkannonser.
Onsdag og torsdag er gode dager hvis det er mat- eller helsedagene i avisen din, og din er et mat- eller helserelatert tilbud.
Fredag er en god dag hvis virksomheten din henter seg i helgene på restauranter, barer, nattklubber, noen forhandlere, konsertsteder, bondemarkeder.
Lørdag er bra fordi færre annonsører bruker lørdagsutgaven, og tenker at det er en dårlig dag for leserne. Dette betyr mindre konkurranse om potensielle kunders oppmerksomhet og penger
Tips 3: Plassering av annonsen. For å oppnå maksimal eksponering, be om at annonsen din kjøres i hovednyhetsdelen av avisen, så langt fremover som mulig. Tradisjonelt ble du bedt om å alltid be om en høyreside, men nyere studier har vist at det egentlig ikke gjør en forskjell. Halvparten leser avisen forfra og bak, den andre halvparten bakfra. Du bør imidlertid be om at annonsen din plasseres over den synlige delen av nettsiden.

Tips #4: Dominerer en side, uten å betale for det. For å dominere en side i avisen, som vanligvis er 8 spalter bred og tjueto tommer høy, utform en annonse som er fem spalter bred og tolv eller mer høy. Dette har vist seg å ha samme effekt som en helsidesannonse, til en mye lavere kostnad.

Tips #5: Bruk farger. Du bør også spørre om å legge til én farge. Bruken av bare én farge, hvilken som helst farge, kan dramatisk øke “nettoeksponeringen” din (det er det jeg kaller antallet personer som faktisk leser annonsen din) og nesten doble svarfrekvensen din.

Tips #6: Uansett hva du gjør, ikke la avisfolk designe annonsen din for deg. Få annonsen din profesjonelt utformet, ellers vil den se ut som alle andre annonser i avisen. (Jeg jobbet en gang i en avisannonseavdeling, tro meg, jeg vet det!) Pass på at designeren har erfaring med avisannonser også. Du vil at annonsen skal reproduseres riktig, noe som betyr at den kan trenge en viss linjeskjerm. Hold deg også unna omvendt hvit type mot en svart bakgrunn. Hold typen klar; overskriften din er fet.

Tips 7: Gjør annonsen din nyhetsverdig. Folk leser aviser for å få nyhetene, så prøv å gjøre annonsen din så nyhetsverdig som mulig. Hvis annonsen din er liten, gi den en særegen kant slik at den skaper en visuell identitet for annonsene dine.

Tips #8: Du betaler for den plassen – bruk den! Sørg for å gi potensielle kunder nok informasjon til å kjøpe det du selger. Og ikke fall i fellen med å respektere det hvite rommet fordi det ser bra ut. Du betaler for hver kvadrattomme av den annonsen – bruk den. Annonsene dine skal vinne salg, ikke designpriser.

Tips #9: Test, test, test! Hvis du nettopp har begynt med avisannonsering, ikke nøy deg med bare én avis. Test annonsen din i de forskjellige avisene som er tilgjengelige for ditt marked for å finne ut hvilken som fungerer best. Når du har funnet ut hvilke aviser som leses (mest) av potensielle kunder, stic