Årtiet er netop slut, og vi starter igen på et rent blad. Intet meget eller drastisk har ændret sig, siden det nye årti lige er begyndt, og vi er stadig i de første par uger af reviewgorilla.dk det helt nye år. Det er dog på sin plads at gennemgå det seneste årtis modetrends for at se, om disse vil gentage sig, eller vil vi have en helt frisk tilgang i modeverdenen.

Det sidste årtis mode så fremkomsten af ​​genbrug af de førende trends, især fra 90’erne. I løbet af de første par år var 90’ernes mode tydelig. Men på dette tidspunkt var det mere raffineret. Udbredt i dette år var det også at gå væk fra den unisex-stil påklædning. Den mere “kvindetilgang” blev nu omfavnet, da nederdele og kjoler bliver mere stilige.

De unge spillede en vigtig rolle inden for mode i disse tider, specielt i begyndelsen af ​​2000’erne. Emo- og hiphop-stilen var hovedsageligt på grund af fremkomsten af ​​emo-bands og nye hiphop-kunstnere. Disse kunstnere har påvirket den måde, folk klæder sig på og lever på. Hættetrøjer og joggingbukser var blandt de mest populære beklædningsgenstande, der blev brugt sidste årti. Du ser Eminem også bære disse typer tøj og andre hiphop-moguler. Baggy bukser og lose denims var også almindelige og bæres ikke kun af mænd, men også af kvinder. Denne type stil var dog igen baseret på 90’ernes mode.

Emo-stil er på den anden side forbundet med armbånd og strittende hår. Nogle gange er dette ledsaget af mørke øjenskygger og skjorter med sort pasform. Blink 182, og Green Day var blandt dem, der påvirkede ungdommen til denne mode.

I slutningen af ​​2000’erne blev mode i mere urban stil introduceret. Kvinder og mænd blev opfordret til at være mere feminine og mandige i forhold til valg af tøjstil. Sofistikerede beklædningsgenstande som os sorte bukser og sorte kjolesko blev populære. Der var et stort skift i modestilen inden for hiphop, da Kanye West introducerede den mindre ungdommelige hiphop-stil. Løs skjorte og bukser blev nu udskiftet for et mere mandigt look. Strømdragter blev også båret på dette tidspunkt. Normalt bruges denne slags tøj kun under formelle lejligheder. Alligevel blev disse populære og bruges i vid udstrækning selv under afslappede begivenheder.

Hvis slapt tøj var moderigtigt i 90’erne, i løbet af dette årti, blev stramme jeans udbredt. Designerjeans var mere populære på dette tidspunkt. Selvfølgelig, hvad er mode uden tilbehøret? I løbet af det sidste årti blev mode også forbundet med designerbriller, både til mænd og kvinder. “Nørd-looket” var noget, folk har ønsket at skildre. Især for fyre var baseballkasketter ekstremt populære for teenagere. Denne slags hætter kan dog ikke bøjes, så de bliver som de er.

Der var helt sikkert stadig en masse modetrends, der var udbredt i disse år. Dette er blot nogle få eksempler og er dem, der blev et så udbredt fænomen, at næsten alle var til det. Når vi kommer ind i endnu et årti, spørger vi, hvilken slags mode vi kigger på. Vil vi gå tilbage til tendenserne sidste årti eller endda tre ud af fire årtier tilbage? Eller vil vi omfavne en ny dille? Én ting er sikkert, uanset hvad der er på mode nu, og vi er sikre på at følge det.

Bob har skrevet artikler online i næsten 2 år nu. Denne forfatter har ikke kun specialiseret sig i modetrends, du kan også tjekke hans seneste hjemmeside om: