Dit artikel gaat niet over de geheimen van het kopen van een huurwoning voor geen geld en voor de helft van de marktwaarde van het huis. Ik ben Tom Vu of Don Lapre niet en ik zit niet in de gevangenis.

In Canada bestond het huis zonder geld vroeger wel, maar nu niet meer. Sommige banken en/of geldschieters waren bereid om u de aanbetaling van 5% te lenen, zodat u geen cent uit eigen zak hoeft te betalen om een huis te kopen. Gezien de huidige financiële situatie met strengere kredietbeperkingen, zal er in Canada echter geen bank of geldschieter zijn die dat kan Makelaar Luttelgeest doen.

Vroeger bestond de koopwoning voor de halve prijs ook. Op een gegeven moment zouden executieverkopen in Canada het mogelijk maken dat afgeschermde huizen tegen bodemprijzen worden verkocht. De nieuwe wet, die al vele jaren van kracht is, vereist nu dat de huizen worden verkocht tegen de hoogst mogelijke prijs voor afgeschermde huizen, anders kunnen de geldschieters worden aangeklaagd. Vandaar dat afgeschermde huizen soms hoger verkopen omdat Canadezen de misvatting hebben dat afgeschermde huizen echt een goede deal zijn, waardoor het een averechts effect heeft. Er zijn veel mensen geweest die afgeschermde huizen kochten in de overtuiging dat ze een goede deal hadden en geen grondige controle deden over de werkelijke waarde van het huis.

Nu we de mythen van snelle geldmakers over het kopen van huizen hebben weggenomen, zijn er nog veel dingen waar u op moet letten voordat u begint.

Als er ooit een industrie bestaat met meer stiekeme verkooptactieken en geldgemotiveerde mensen, dan is het wel de vastgoedsector. Als koper zou je $ 350.000 kunnen uitdelen en iedereen wil een stuk. De makelaars willen een stuk. De geldschieters willen een stuk. De advocaten willen een stuk en de verkopers willen een stuk. Geen wonder dat er zoveel oplichting is in deze branche.

Het eerste waar u op moet letten, is de makelaar. Een makelaar wordt geacht namens u op te treden bij de aan- of verkoop van de woning. Zowel de koper van het huis als de verkoper van het huis hebben hun eigen makelaar, een kopersmakelaar en een verkopersmakelaar.

In Canada krijgt elke makelaar gemiddeld 2,5% en soms 2% voor de verkoopcommissie van het huis. Sommige makelaars in onroerend goed bieden geld-terug-beloningen. Canadian Real Estate Agents krijgt een hogere commissie dan waar dan ook. In de Verenigde Staten krijgen hun makelaars slechts 1% van de commissie en zijn hun huizen eigenlijk veel goedkoper. Hoewel makelaars de minst opgeleide partijen zijn die betrokken zijn bij het kopen van een huis, lijken ze het grootste deel van de taart te krijgen.