Suedia are o infrastructură excelentă de transport pentru expedierea mărfurilor, deoarece guvernul a recunoscut constant importanța sa vitală transport persoane romania germania pentru prosperitatea economică și a acordat prioritate modernizării și dezvoltării acesteia.

Căile ferate din Suedia au 13.000 de kilometri de cale transport persoane romania olanda ferată, dintre care aproximativ o treime sunt proprietate privată. Rețeaua feroviară include o legătură feroviară rapidă între aeroportul Arlanda și centrul Stockholmului, făcând transportul de marfă rapid și eficient.

Există o serie de porturi și porturi majore care includ terminale de ultimă generație și oferă facilități de manipulare a containerelor. Acestea includ Gaevle, Goteborg, Malmo, Sundsvall, Helsingborg, Halmstad, Kalmar și Stockholm.

Flota comercială suedeză, cu 165 de nave moderne, este, de asemenea, considerată o prioritate economică de către guvern, iar industria suedeză de transport internațional de marfă în ansamblu beneficiază de sprijinul guvernamental considerabil al companiilor sale de transport maritim și al infrastructurii sale.

Piața internă aeriană din Suedia a fost dereglementată în 1991 și de atunci o serie de companii aeriene suedeze au concurat pentru a deservi piețele internaționale de transport de marfă prin transportul de mărfuri. Aceste companii aeriene includ Scandinavian Airlines System (SAS), Transwede și Malmo Aviation. SAS este, de fapt, deținută în comun de Suedia, Danemarca și Norvegia, Suedia deținând aproape jumătate. Din această participație, guvernul suedez deține 50%. SAS este angajată în liberalizarea transportului aerian și a fost pionierat în numeroase parteneriate strategice pentru a-și promova politica de „cer deschis”. Liberalizarea pieței transportului aerian creează un alt avantaj industriei serviciilor de transport de marfă.

Există, de asemenea, 164.000 de kilometri de drumuri asfaltate în Suedia, dintre care 1500 de kilometri sunt drumuri expres, și 2000 de kilometri de căi navigabile. Compania de transport de marfă inteligentă face o analiză completă a diferitelor rute și opțiuni disponibile pentru transportul de marfă și se asigură că clientul este câștigătorul final.

Podul și tunelul de 10 mile care traversează strâmtoarea Oresund de la Malmo în Suedia până la Copenhaga în Danemarca este considerată una dintre cele mai importante dezvoltări ale infrastructurii de transport din Europa din ultimii ani.

Într-adevăr, nicăieri angajamentul Suediei față de infrastructura sa de transport de marfă nu este mai evident decât în ​​politica sa de transport rutier. În 2006, conferința Transport Research Arena a fost organizată la Goteborg pentru a permite participanților să vadă unele evoluții care sunt considerate cele mai avansate dezvoltări de transport rutier din lume și care vor avea un impact semnificativ asupra pieței internaționale de transport de marfă, revoluționând inteligența de care dispune compania de transport maritim. .

Acestea se concentrează pe utilizarea tehnologiei avansate de informare și comunicații pentru a oferi vehicule inteligente și sisteme de transport, concepute pentru a îmbunătăți logistica. De avantaj atât pentru piața transportului de marfă, cât și pentru transportul de pasageri. Noua tehnologie va facilita durate mai scurte de călătorie și, de asemenea, o utilizare mai eficientă a combustibilului. Acestea nu numai că vor oferi Suediei un avantaj competitiv pe termen scurt, ci este probabil să servească drept model pentru sistemele de transport din întreaga lume, vestind o nouă eră a productivității și eficienței optimizate în serviciile de transport de marfă.

Suedia lucrează, de asemenea, la utilizarea eficientă a tehnologiei informației și comunicațiilor pentru a îmbunătăți competitivitatea sistemului său feroviar pentru transportul de mărfuri. În Suedia, ca în orice altă țară, transportul feroviar a pierdut cota de piață a transportului de marfă în ultimii ani, iar acesta este un domeniu în care operatorii feroviari suedezi sunt dornici să obțină venituri. Prin urmare, este probabil ca și Suedia să deschidă calea în „trenuri inteligente”.