Et ventilationssystem fungerer ved at montere sin enhed i enten et specialdesignet skab eller en hems. En række kanaler er forbundet til hovedventilationsenheden, og derefter bruges de til at lede frisk luft ind i forskellige rum i et dvi-ren.dk hus.

Der er to hovedtyper af systemventilation, der både overholder den gældende arbejdslovgivning, men som også leverer en fremragende kvalitet, når det kommer til at levere frisk luft: central udsugningssystem ventilation og varmegenvindingsventilation.

Så hvad er fordelene ved et luftventilationssystem? Nå, hovedårsagen til, at de fleste køber et systemventilationsaggregat, er, at de kræver frisk, kold luft i ventilationsrens sommertider, hvor temperaturerne er tæt på uudholdelige. Selvom nogle stadig foretrækker at bruge blæsere som hovedmetoden til at køle et bestemt indvendigt rum, kan kvaliteten og ydeevnen af en enkelt blæser ikke sammenlignes med en komplet systemventilationsenhed, som giver en konstant strøm af frisk luft i alle rum af dit hus. Husk, at nybyggede huse normalt er designet til at have den bedst mulige tilbageholdelse (varmebevarelse), hvilket normalt fører til mindre naturlig ventilation.

Sommervarmen er dog ikke den eneste grund til at vælge et systemventilationsaggregat. Foråret har også brug for et udluftningssystem, da dette er den sæson, hvor de fleste influenza og allergier rammer. Selvom der på ydersiden næsten ikke noget, du kan gøre for virkelig at beskytte dig selv mod de patogene stoffer, kan du kontrollere dette inde i dit hjem. Se efter en systemventilationsenhed, som giver luftfiltre, der blokerer for de skadelige bakterier og pollen i at nå ind i dit hjem. På denne måde vil du ikke kun nyde frisk luft, men du vil også sørge for, at luften er fri for farer.

Når efteråret kommer, lukker de fleste deres ventilationsanlæg ned, da sommerens varme begynder at aftage i intensitet. For mens efteråret, dit hjem “lufthuller” som døre og vinduer er lukket det meste af tiden, er der behov for frisk luft for at undgå fugt, som kan føre til forurening.