Het schuifdeursysteem is afhankelijk van 1 van de 2 belangrijkste werkingsmethodes. Het zou kunnen glijden over de rails die in de grond zijn geconstrueerd en Stalen schuifdeur waarvoor vooral wielen nodig zijn die aan de onderkant van de schuifdeur zijn opgesteld. Dit soort deuren kan een structuur van een ligger gebruiken. In een dergelijke structuur zijn rupsbanden en rollen niet essentieel. Bovendien worden bij dit type structuur alle functionerende apparaten aan beide zijden van de deur bediend, waardoor de 2 deuren in het midden samenkomen.

De meerderheid van de klanten gebruikt de Stalen deur schuifdeursystemen om automatisch openen en sluiten van de deur mogelijk te maken. Deze operators kunnen vertrouwen op een antenne die de deuren automatisch scheidt wanneer het voertuig de deur nadert. Bovendien kan een afstandsbediening worden gebruikt om deze taak ook uit te voeren. Je hoeft maar op een knop te drukken en de deur gaat open. Schuifdeuren kunnen als één of zelfs als paar worden gebruikt. Het wordt ook geleverd met een briljant sleutelslot dat voorkomt dat overvallers proberen uw huis te beroven. De automatische schuifdeursystemen zijn erg handig voor de consument.

Dit soort automatische deursysteem is op de markt verkrijgbaar in verschillende soorten stijlen en ontwerpen om aan de eisen van de klanten te voldoen. Stalen en metalen deuren bevatten meestal metalen verbindingsstaven die een zeer hoog niveau van veiligheid bieden, maar het gebruik van dit soort stijl is niet geschikt voor mensen die de privacy willen vergroten. De deuren die van hout zijn gemaakt zorgen voor een meer landelijke en traditionele uitstraling. Ze kunnen worden gekleurd of gevlekt om te passen bij de stijl van het huis. De houten automatische schuifdeursystemen zijn in diverse uitvoeringen op de markt verkrijgbaar. Een van de bekende modellen is het model met harde panelen.