Wist je dat websites mysterieus worden geshopt? Ik sprak met Tema Frank, president van Web Mystery Shoppers om meer te weten te komen over hoe Webshoppertje online mystery shopping werkt.

Web Mystery Shoppers zoekt naar dezelfde shopperkwaliteiten als andere mystery shopping-bedrijven. Natuurlijk moeten shoppers betrouwbaar zijn en opdrachten binnen de deadline voltooien. Ze willen mensen die kritisch zijn en zich schriftelijk kunnen uiten.

Tema Frank zegt: “We hebben mensen nodig van alle achtergronden, alle leeftijden, alle niveaus van computerervaring.” Sterker nog, ze zijn actief op zoek naar relatief nieuwe internetgebruikers. Meer ervaren computergebruikers zijn in staat om problemen te ‘omzeilen’ die minder ervaren klanten ervan zouden kunnen weerhouden iets te kopen.

Net als bij andere mystery shopping-banen, mag u geen vast inkomen verwachten van online mystery shopping. De betaling gebeurt meestal per cheque binnen twee of drie weken. Buitenlandse shoppers die geen cheque in Amerikaanse of Canadese dollars willen ontvangen, worden soms op een andere manier betaald, zoals Amazon.com-cadeaubonnen.

Nadat je hebt gesolliciteerd, wordt je gevraagd om een onbetaalde trainingsopdracht te voltooien. Volgens Tema: “We geven je een scenario en sturen je naar de website. Je wisselt af tussen twee schermen: de website van de klant en de vragen. Terwijl je de site doorloopt, vul je een vragenlijst in waarin je vragen beantwoordt over wat je ervaart. , hoe wat je krijgt afwijkt van wat je had verwacht, en of je nog steeds op de site zou zijn als je niet zou worden betaald om daar te zijn.”

Het scenario kan zoiets zijn als het zoeken naar een cadeau voor je moeder of je 10-jarige neefje, het selecteren van items voor je huis of andere typische klantsituaties. Er wordt ook een “budget” gespecificeerd, zoals “U bent op zoek naar een cadeau voor uw 10-jarige neefje. Uw budget, inclusief verzendkosten en belastingen, is $ 25.” U koopt het artikel niet echt, maar daar moet u naar winkelen.

De stageopdracht is korter dan een betaalde opdracht. Reken op 30 tot 40 minuten aan de trainingsopdracht en ongeveer een uur aan een betaalde opdracht. Betaalde opdrachten kunnen bestaan uit het testen van de zoekfunctie van de site en het evalueren van de klantenservice door een e-mail te sturen of te bellen.