Kjæledyr er familiemedlemmer og bør behandles som det. Utformingen av hjemmet ditt har en dramatisk innvirkning på deres helse og dyreportal.com velvære. Når miljøet ditt er i harmoni med naturen, vil det ha en positiv innflytelse. Hvis ikke, vil atferds- og helseproblemer dukke opp hos dyrene dine på subtile og ikke så subtile måter. Ved å bruke miljøvitenskapen til Vastu Shastra kan du skape harmoni og balanse i hjemmet ditt som vil støtte kjæledyrene dine. Vastu Shastra ble skrevet for rundt 7 000-10 000 år siden i India av rishier, eller menn med stor visdom. Over en periode på tusenvis av år studerte og skrev disse kloke lærde den sterke innflytelsen som det fysiske miljøet har på alt levende. Gjennom disse observasjonene ble en eksakt vitenskap formulert, som etablerte prinsippene bak noen av verdens mest varige strukturer.

Min kone og jeg har erfart fordelene som noen enkle korrigeringer ved bruk av Vastu kan ha på kjæledyr. Hunden vår hadde en rekke hud- og blærekontrollproblemer. Katten vår var aggressiv og territoriell, kjempet med hunden og tok med seg alt hun kunne bære inn i huset. Det overrasket oss alltid hvordan hun kunne få voksne kaniner og kråkeunger gjennom kattedøren, men hun klarte det! Små, men effektive endringer ved bruk av Vastu, reduserte disse problemene betydelig.

I følge vitenskapen til Vastu Shastra har alle fem elementene (jord, vann, ild, luft og rom) en innvirkning på kjæledyrene dine. Vastu balanserer de fem elementene og fremmer harmoni i miljøet. Når det er harmoni, reduseres stress og dyr kan finne sin likevekt. På grunn av størrelsen er kjæledyr langt mer utsatt for konsekvensene av dårlig luftkvalitet og innendørs forurensninger enn vaktmesterne deres. Gulv, dekorasjonsmaterialer, madrasser, muggsopp, giftige gasser, plantevernmidler og elektronisk utstyr kan alle forringe luften du og kjæledyret ditt puster, selv om du tilsynelatende er upåvirket.

Dette er eksempler på farene som lurer i hjemmet ditt, uten at du vet det. I denne situasjonen kan det du ikke kan se skade både deg og kjæledyrene dine. Kunnskap er makt. Å bli bevisst på hva du kan gjøre for å beskytte kjæledyrene dine er det beste forebyggende tiltaket som finnes. Vi kan ikke understreke nok viktigheten av å lese alle etiketter nøye for å fastslå sikkerheten til alle materialer du bruker i hjemmet ditt.