Kan din hund være allergisk over for sin mad?

De mest almindelige årsager til hundefødevareallergi er forårsaget af disse ingredienser, som omfatter kødbiprodukter, majs, gær, salg, sukker og hundelegetøj kemiske konserveringsmidler. De er ofte ansvarlige for allergiske reaktioner. Hunde, der lider af fødevareallergi, vil opleve reaktioner såsom kløende hud, grådende øjne, øreinfektioner, luft i maven, irriterede analkirtler (løber bunden over gulvtæppet), udslæt, varme pletter og overdreven kropslig slikning, især omkring fødder og mave. Gentagen eksponering for store mængder allergener i fødevarer kan forårsage langvarige kroniske sygdomme, infektioner og adfærdsproblemer.

Sådan finder du ud af, om din hunds mad kan give den allergi

Hvis du har mistanke om, at din hunds mad kan give ham allergier, kan du prøve at give den en speciel diæt for at finde ud af, hvad der giver ham problemer. Kosten er sammensat af mad, der er videnskabeligt skabt med meget lavmolekylære proteiner. Proteiner under en vis molekylvægt menes at være ude af stand til at forårsage fødevareallergi. Du kan finde dette foder i våde og tørre formler, online og hos mange dyrlægers kontorer. Hvis du efter seks ugers fodring med denne specielle diæt opdager, at din hunds allergisymptomer er lindret, er det sikkert at antage, at hans foder er årsagen til disse symptomer. For at afgøre, hvilken ingrediens der er synderen (normalt biprodukter fra kød- og fjerkrækilder), skal du styrke hver enkelt i kosten for at se, om din hunds symptomer gentager sig. Tjek ingredienslisten på din almindelige hundefoder-etiket, og tilføj hver genstand – kylling, kalkun, majs, bulgurhvede, kartoffel eller ris, for eksempel til den særlige diæt en ad gangen hver tredje uge. Til hvert måltid skal du tilføje ti procent af testmaden til skålen, og reducere specialdiæten med ti procent. Det er klart, at du ikke tester kemikalierne, men du kan fjerne en hel del ingredienser, når du har fastslået, hvilke der forårsagede allergien. Hvis din hund ikke reagerer på de tilsatte ingredienser, er synderen sandsynligvis et kemikalie eller et biprodukt, som du vil fjerne sammen med majs, hvede, sukker og salt fra din hunds kost på ubestemt tid. Bliv dog ikke overrasket, hvis du opdager, at flere ingredienser forårsager en reaktion. Når du har opdaget allergenerne, skal du søge efter hundefoder af høj kvalitet, der ikke indeholder disse ingredienser. Din hund kan finde en allergifri eller dyrlægeanbefalet diæt som intetsigende, men en intetsigende diæt er bedre end en elendig hund! Så længe han drikker masser af vand, skal du ikke være bange for, at han ikke tager til det med det samme. Når han bliver sulten nok, vil han begive sig ud i den nye mad for at få en bid. Til sidst vil han tilpasse sig sin nye kost, især hvis du kompenserer med nogle lækre, allergifrie godbidder!

Sukker højt

Udover at forårsage fødevareallergi, påvirker en diæt med højt sukkerindhold også din hunds humør, energi og sultniveauer. Et sukker højt kan få en hund til at være hyper og ufokuseret, og en hund skal være fokuseret for at lære. Mange ejere forvekslede deres hunde med at være uopdragne og usamarbejdsvillige, mens deres adfærd faktisk kan være madrelateret.

Kemiske syndere

Mange hundefoder indeholder unødvendige kemiske konserveringsmidler såsom butyleret hudroxyanisol (BHA), butyleret hydroxytoluen (BHT) og ethoxyquin. Selvom menneskefoder også indeholder BHA og BHT, indtager vi meget mindre end en hund gør i sin gennemsnitlige 15-årige levetid. Kemiske konserveringsmidler er almindeligt anvendt af store producenter i store doser, fordi deres produkter fremstilles i enorme mængder og distribueres over hele verden, og de står ofte i lange perioder på butikshylderne eller i varehuse, hvor ekstreme temperaturer kan ændre kvaliteten af ​​produktet.