Als u uw huis gaat inrichten en kamers gaat verbouwen met een nieuw soort vloer, dan is een houten vloer de beste keuze voor vloeren in vloer verwijderen de kamers van uw huis. Wanneer u houten vloeren voor kamers kiest, zorg er dan voor dat u het type en de afwerking van de vloer kiest. Er zijn in dit opzicht twee hoofdsoorten houten vloeren, gelakt en geolied. Nu is het aan jou wat je kiest. Ook u kunt een onafgewerkte vloer kiezen en daarna het leggen en leggen naar eigen keuze afwerken. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor vloeren van hout, die vooraf zijn afgewerkt. Veel mensen die veel ervaring hebben met houten vloeren kunnen bij onderzoek zien welke houten vloer geolied en welke gelakt is. Dit onderzoek is in sommige gevallen niet in alle gevallen duidelijk. U kunt ook een geoliede vloer krijgen, die er gelakt uitziet en vice versa. Over het algemeen geldt dat een geoliede houten vloer een natuurlijke uitstraling geeft met een minder glanzende vorm, terwijl een gelakte houten vloer de uitstraling geeft van gelakte producten. Geoliede afgewerkte houten vloeren ontstaan wanneer natuurlijke olie in het houtoppervlak voor vloeren terechtkomt en barrières vormt tegen vuildeeltjes en morsen.

Hiervoor brengen ingenieurs van houten vloeren meerdere lagen olie aan en ze raden sterk aan dat de eerste laag dun is, zodat olie gemakkelijk en diep in het hout kan doordringen. Na dit soort oefening zal het hout van de vloer veiliger, duurzamer en beschermender zijn. Houd er rekening mee dat een geoliede houten vloer goed onderhoud vereist en na verloop van tijd opnieuw moet worden geolied. Dit onderhoud is afhankelijk van het verkeer op de vloer en het gebruik ervan. Gemiddeld wordt de vloer na elke 3 tot 4 jaar opnieuw geolied. Dit proces van opnieuw oliën en houten vloeren is veel gemakkelijker, kost weinig tijd, vereist enige vaardigheden en inspanningen en het is niet veel duur. Groot nadeel van deze vloer is dat deze nooit bestand is tegen morsen van vloeistoffen.

In gelakt houten vloerhout, waterdicht worden die effectief worden en weerstand bieden tegen gemorste vloeistoffen. Deze vloeren hebben geen enkele vorm van onderhoud nodig zonder alleen een beetje vegen en schoonmaken. Groot nadeel van deze vloer is dat als deze eenmaal uit een hoek is afgescheurd of beschadigd, deze niet meer te repareren is en vervanging noodzakelijk wordt. Nu hangt de keuze van de vloer voor uw huis af van de plaats waar u hem gaat installeren of plaatsen en wat voor ontberingen en omstandigheden hij zal doorstaan. Denk nu eens aan olie- of vloeistofvlekken op uw vloer, die er erg slecht uitzien en moeilijk uit te wassen zijn. Als je je vloer wilt behoeden voor dit soort vlekken, dan is een gelakte vloer de beste optie. Als u een houten vloer wilt in uw keuken of plaats waar een hondenbak aanwezig is, dan is een gelakte vloer opnieuw de beste keuze voor deze plaatsen. Geoliede houten vloeren komen alleen goed tot hun recht in kantoren en vergaderzalen