Tekenfilms zijn niet alleen een medium voor entertainment, maar het resultaat van iemands inspanning en passie om gelach te creëren bij echte personages. Cartoon heeft verschillende betekenissen met Animatiebrouwerij verschillende

vormen van beeldende kunst en illustratie. Vanwege de stijlvolle overeenkomsten tussen stripverhalen en vroege animatiefilms, werden tekenfilms animatie genoemd. Animatie duidt elke stijl van geïllustreerde afbeeldingen aan die snel achter elkaar worden gezien om de indruk van beweging te wekken. Als iemand zijn eigen tekenfilm probeert te maken, gebaseerd op personages uit het echte leven, heeft hij goede software nodig. Er zijn een aantal goede softwareprogramma’s die je helpen veel dingen te doen, maar het belangrijkste kenmerk is dat het je ‘laat leren terwijl je werkt’. De beste softwareprogramma’s helpen eigenlijk om het ontwerp te leren dat je veel motivatie kunt hebben sinds je aan real-life animaties werkt. Calico Monkey bespreekt animatie, cartoonsoftware en de kunst van het maken van cartoons. Toon Boom Studio heeft het Beste animatieprogramma voor internetgebruikers ontwikkeld. Het is een solide applicatie bedoeld voor animators gemaakt door animators.

Stickman Cartoon-software

Stickman is een volwassen, creatief en geweldig softwareprogramma dat vooral geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen. De gebruikersinterface is voor alles heel gemakkelijk te gebruiken. Deze software is speciaal ontworpen voor experts, daarom is het mogelijk om alles te creëren wat een expert wenst. Met behulp van dit programma is het gemakkelijk om mee te werken. Het is een kindvriendelijk programma en deze software is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Het belangrijkste voordeel van deze software is dat er voor langere tijd tijd kan worden bespaard.

Flash Cartoon-animatie-Swift 3D

Swift 3D is een van de zeldzame 3D-animaties. Dit is geen gemakkelijk programma om te begrijpen. Ze hebben een 3D-animatie rondom Flash gebouwd om de leercurve en de werkovergang zoveel mogelijk te beperken. Het eerste dat u moet begrijpen als u met deze software werkt, is de bestandsgrootte en

compressies zijn de belangrijkste zorgen. Swift 3D biedt een enorm scala aan hulpmiddelen om de ontwerpers te helpen. Swift 3D biedt twee soorten tools: Bitmap-rendering die de grootte van de uitvoer minimaliseert en de tweede is Erain, die 3D laat schitteren. Eigenlijk is Swift 3D een toevoeging aan Flash.

Andere belangrijke softwareprogramma’s zijn Unlead Gift, Animator, SWISH, Plastic Animation, Paper, TV Paint, Pro-motion, Motion Studio, Toon Boom Digital Pro, Toon Boom Digital Studio Express, CreaToon, Synfig en Pencil. Tegenwoordig zijn er grote aantallen versies van cartoonanimatiesoftware gratis op de markt beschikbaar. Dat betekent dat het voor ons mogelijk is proefversies van dergelijke software te downloaden. Door de proefversie te gebruiken, konden we het echte beeld begrijpen van wat cartoonanimatiesoftware is. Dan zouden we, indien nodig, voor een betaalde versie kunnen gaan. Veel van de software wordt geleverd met een pakket Photoshop-tools. We zouden kunnen zeggen dat we, als we alleen maar cartoonanimatiesoftware hebben, een kleine speelfilm kunnen maken. Dit soort software is in overvloed verkrijgbaar en ook in verschillende prijsklassen. We kunnen cartoonanimatiesoftware kiezen op basis van onze behoeften en budget.