Végül azok az esküvői DJ-k, akik az esküvőkért 350 ezer és 700 ezer Forint közötti összeget kérnek. Szerintünk ezt az összeget csak bizonyos helyzetekben érdemes esküvő dj kifizetni. (Ugyanúgy érdemes az ár-érték arányt szem előtt tartani az esküvői DJ szolgáltatásoknál is.) Ha már láttad valahol ezt a DJ-t dolgozni és lenyűgözött, akkor valóban megfontolandó ezért az árért lefoglalni. De miért is kérnek ennyit? Sokszor azért, mert főként külföldi megrendelőkkel dolgoznak. (Nekik mindegy, hogy végül magyar vagy külföldi megrendelés lesz.) A zenei palettájuk ugyanaz, mint a többi DJ-é, de tuDJák, hogy a külföldiek megengedhetik maguknak ezt a felárat. Ráadásul gyakran esküvőszervezőkön keresztül kerülnek bemutatásra, így az ár egy jelentős része az esküvőszervező által levont jutalékos rendszerre, valamint a marketingköltségekre megy el. Te biztosan kész vagy ezt rendezvény dj megfizetni?

Ha egy eseményen már láttad a kiszemelt DJ munkáját és lenyűgözte, akkor valóban érdemes lehet ezért az összegért megvenni a szolgáltatásait. Azonban gyakran halljuk vissza megrendelőinktől, hogy „mivel többet fizettem, gondoltam, ő a legjobb”, de a valóság nem ezt tükrözte.

Az eredmény gyakran az, hogy az ügyfelek túl sokat fizetnek, és az adott DJ nem hozza azt a minőséget, amit várnánk tőle. A másik oldalról nézve vannak olyan DJ-k, akik annyira népszerűek és foglaltak, hogy kínálatuk nem tud lépést tartani a kereslettel, ezért magasabb díjakat tudnak kérni. Vajon ez a DJ kategória jobb, mint az „átlagos DJ” vagy a „profi esküvői DJ”, akik kevesebbet kérnek? Lehet, de a legtöbb esetben valószínűleg nem.

A Rendezvény DJ keretein belül vannak olyan tapasztalt DJ-k, akik már évek óta velünk dolgoznak és hírnevet szereztek nálunk. Ezek a DJ-k korábban kevesebbet kértek a szolgáltatásaikért, de mivel mindig kiváló munkát végeztek, ezért örömmel fizettünk nekik mi is többet. Viszont foglalkoztunk olyan DJ-kkel is, akik az 350 ezres összeget kértek az 1 millió helyett és mégis nagyszerű eredményeket hoztak! Tapasztalataink szerint az ár bizonyos pontig számít, de egy adott összeg felett a DJ-ért fizetett plusz összeg nem feltétlenül jelent többet a minőségben.