Er zijn 3 fundamentele factoren waarmee u rekening moet houden voordat u uw website ontwerpt.

Stap 1 Vergeet de look (maar alleen voor nu)

Het internet bevat veel opwindende effecten, dus als u aan uw website begint te denken, kunnen uw gedachten gemakkelijk afdwalen in een wereld van visuele animaties en WordPress website laten maken flitsende widgets. Maar voordat je verleid wordt door grafische gimmicks, doe een stapje terug! In deze beginfase is het van cruciaal belang dat u gefocust blijft op wat u met uw website nodig heeft om uw bedrijf te helpen bereiken, en niets meer.

Stap 2 Identificeer uw doelstellingen

Het doel van uw website is om aan uw specifieke bedrijfsdoelstellingen te voldoen, dus verwijs naar de essentie van uw bedrijfsplan. Of u nu rechtstreeks inkomsten genereert via online verkoop, of uw site gebruikt om naamsbekendheid op te bouwen… uw website moet ontworpen zijn om al deze doelstellingen tegelijkertijd te realiseren. Geef duidelijk aan wat uw doelstellingen zijn en communiceer deze behoeften naar uw ontwerper.

Stap 3 Ken uw klanten

U weet inmiddels wie uw primaire klanten zijn en heeft ook eventuele andere potentiële markten geïdentificeerd. Het kennen van uw doelgroep is de kern van het succes van uw website. Uw publiek moet het uiterlijk van de website dicteren, niet alleen uw persoonlijke voorkeuren.

Samenvattend kan het gebruik van deze drie zeer eenvoudige stappen de manier waarop het eindresultaat drastisch veranderen. Fundamenteel moet uw website uw bedrijf effectief stimuleren. Daarnaast is het belangrijk om uw website regelmatig te evalueren aan de hand van uw doelstellingen, aangezien deze voortdurend zullen veranderen naarmate uw bedrijf groeit.