Η ποικιλία των σεξουαλικών παιχνιδιών είναι εκπληκτική. Τα σεξουαλικά παιχνίδια ποικίλλουν από αμιγώς ανδρικά ή αμιγώς γυναικεία αγγελιεσ σεξ σεξουαλικά παιχνίδια έως παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τα δύο φύλα. Υπάρχουν επίσης ορισμένα σεξουαλικά παιχνίδια που μπορούν επίσης να ταξινομηθούν ως βοηθήματα για σεξ ή γαμήλια βοηθήματα.

Ο σκοπός των σεξουαλικών παιχνιδιών

Ορισμένα σεξουαλικά παιχνίδια βοηθούν τη στύση του άνδρα, διεγείρουν τα γυναικεία γεννητικά όργανα να γίνουν πιο ευαίσθητα ή παρέχουν μια διαφορετική αίσθηση από το «κανονικό» σεξ. Άλλα σεξουαλικά παιχνίδια παρέχουν ένα «περιβάλλον» για παραλλαγές στο σεξ, για παράδειγμα τα λεγόμενα σεντόνια οργίου. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν ένα άτομο που έχει δυσκολίες με το σεξ χωρίς βοήθεια να επιτύχει σεξουαλική ικανοποίηση. Ωστόσο, τα περισσότερα σεξουαλικά παιχνίδια παρέχουν έναν νέο τρόπο για να διεγείρουν άμεσα τα ανδρικά ή γυναικεία γεννητικά όργανα για να επιτύχουν σεξουαλική ικανοποίηση.

Η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών μπορεί να προσφέρει νέες εμπειρίες και διαφοροποιήσεις στη σεξουαλική εμπειρία. Μπορεί επίσης να προσφέρει ένα στοιχείο φαντασίας για την ενίσχυση ή την αναζωογόνηση μιας σχέσης.

Η συνήθης προσδοκία είναι ότι ένα σεξουαλικό παιχνίδι παρέχει άμεση διέγερση των γεννητικών οργάνων στο προπαιχνίδι και/ή κατά τη σεξουαλική επαφή ή ως μέσο για να αποκτήσετε οργασμό μόνο μέσω της διέγερσης που παρέχεται από το σεξουαλικό παιχνίδι.

Τύποι σεξουαλικών παιχνιδιών

Δονούμενα σεξουαλικά παιχνίδια

Πιθανώς τα πιο γνωστά σεξουαλικά παιχνίδια είναι οι «δονητές» οι οποίοι, όπως υποδηλώνει το όνομα, παρέχουν διέγερση των γεννητικών οργάνων χρησιμοποιώντας δόνηση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την τόνωση της κλειτορίδας, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την τόνωση οποιουδήποτε άλλου μέρους του γυναικείου σώματος ή του αντρικού σώματος.

Τα πιο απλά από αυτά είναι σε σχήμα μολυβιού ή ραβδιού (αν και συνήθως παχύτερα από ένα μολύβι). Συχνά έχουν μια εσωτερική μπαταρία (ή δύο) που τροφοδοτούν έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Μερικές φορές η μπαταρία και ο ελεγκτής είναι εξωτερικά και συνδέονται με το δονητή μέσω καλωδίου. Αυτός ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με ένα μικρό, εκτός ισορροπίας, βάρος στερεωμένο στον άξονα. Καθώς αυτό το βάρος περιστρέφεται, ρίχνει τον κινητήρα και τον δονητή σε μια μικρή κυκλική κίνηση που προκαλεί τη δόνηση που αισθάνεστε.

Με έναν δονητή που διαθέτει ελεγκτή, όσο αυξάνεται η ισχύς αυξάνεται η ταχύτητα του κινητήρα και μαζί του τόσο ο ρυθμός όσο και η ισχύς των κραδασμών. Τόσο η ισχύς όσο και ο ρυθμός των κραδασμών επηρεάζουν πόσο διεγερτικά βρίσκετε το σεξουαλικό παιχνίδι. Το καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο δυνατό και όσο το δυνατόν πιο γρήγορο. Οι βέλτιστες ρυθμίσεις ενδέχεται να αλλάξουν καθώς αυξάνεται ο βαθμός ενθουσιασμού σας. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, αξίζει να αγοράσετε έναν δονητή που είναι ελεγχόμενος.

Διαφορετικοί δονητές θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και μπορεί κάλλιστα να διαπιστώσετε ότι προτιμάτε έναν συνδυασμό πολύ περισσότερο από έναν άλλο και η προτίμησή σας μπορεί ακόμη και να ποικίλλει ανάλογα με το μέρος του σώματός σας που διεγείρετε.

Πιο πρόσφατα εμφανίστηκαν ηλεκτρονικοί ελεγκτές δονητών που παρέχουν όχι μόνο τον στατικό έλεγχο ισχύος/ταχύτητας, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να επιλέξετε μοτίβα παλμών ισχύος και υπερτάσεις. Αυτά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά.